BV Gehurterbij

De buurtvereniging betrekt de bewoners van Zonhove actief bij de buurt en het organiseren van gezamenlijke activiteiten, zoals de Paasbrunch, Dorpskwis, buurtlunch, Kersttocht en garageverkoop
Aantal stemmen1579
Son
Esther
Hendriks-van Gogh
Gehurterbij

Buurtvereniging Gehurterbij - "je hoort erbij" voor niet-Brabanders - in Son brengt buurtbewoners en de bewoners van SWZ Zonhove, een instelling voor mensen met een ernstig meervoudige beperking, samen. Het is ontstaan vanuit een behoefte aan meer contact en verbinding. De buurtvereniging betrekt de bewoners van Zonhove actief bij de buurt en het organiseren van gezamenlijke activiteiten, zoals de Paasbrunch, Dorpskwis, buurtlunch, Kersttocht en garageverkoop. Daardoor krijgen zij de kans op een gewone manier deel te nemen aan de samenleving. Voor velen is dit bijzonder maar voor Gehurterbij is dit vanzelfsprekend. “We doen het vooral omdat we er zelf ook plezier aan beleven en de verbinding in de buurt met zowel buurtgenoten als bewoners van Zonhove goed voelt.” Geraakt door het initiatief waarvoor tientallen vrijwilligers zich inzetten? Stem snel!

Ergens bij horen is voor elk mens belangrijk. Dit is vooral belangrijk voor mensen met een lichamelijke beperking, omdat zij soms moeilijk toegang hebben tot activiteiten en evenementen.
Vrijwilligers leggen bloemen bij een herdenkingsmonument

BV Gehurterbij heeft 1579 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!