[Buddies] van HandicapNL

Dankzij [Buddies] van HandicapNL bloeien er duurzame vriendschappen op tussen jongeren met én zonder beperking
Aantal stemmen654
ODIJK
Marcia
van Beek
Eenzaamheid
Zorgen voor elkaar
Stichting HandicapNederland

Samen activiteiten ondernemen is veel gezelliger dan alleen. Helaas is het voor jongeren met een beperking lastig om erop uit te gaan. Het project [Buddies] van HandicapNL doet daar iets aan. Het brengt jongeren met en zonder beperking bij elkaar en realiseert daarmee (h)echte vriendschappen.

[Buddies] maakt kleinschalige activiteiten voor mensen met een beperking mogelijk. Daarmee doorbreekt het een sociaal isolement. Het vecht ook voor een samenleving waarin iedereen gelijke kansen en rechten heeft. Vooroordelen over verstandelijk gehandicapten veegt het daarom streng van tafel met behulp van campagnes.

Dit maatjesproject streeft naar een voorbeeldrol voor jongeren in Nederland. Het wil laten zien dat het normaal is om vriendschappen te sluiten met iemand die net iets anders is. Dat is nu namelijk vaak nog niet zo vanzelfsprekend. Wil jij ook een groter draagvlak creëren voor deze boodschap? Stem dan op dit project!

Maatjes worden gemotiveerd om de persoon met een licht verstandelijke beperking te integreren in hun eigen sociale netwerk.

[Buddies] van HandicapNL heeft 654 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!