AMWAHT

AMWAHT organiseert lotgenotengroepen waar vrouwelijke migrantenmantelzorgers en vrijwilligers elkaar ontmoeten, kennis met elkaar delen, werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en maatje voor een ander worden.
Aantal stemmen1033
UTRECHT
Habiba
Chrifi-Hammoudi
Zorgen voor elkaar
Kansen in het leven
Steunpunt Mantelzorg Utrecht (U Centraal)

Vrouwelijke migrantenmantelzorgers leven vaak geïsoleerd, spreken slecht Nederlands en weten soms niet waar hulp te vragen. Regelmatig hebben juist zij wel behoefte aan hulp. Alle Mantelzorgers Werken Aan Hun Toekomst (AMWAHT) zorgt voor ondersteuning van deze moeilijk bereikbare en kwetsbare groep.

Dit project van Steunpunt Mantelzorg Utrecht biedt een informeel netwerk voor migrantenmantelzorgers. Het brengt mensen uit eenzelfde situatie bij elkaar in lotgenotengroepen. Ze helpen elkaar en leren van elkaar. Hierdoor voelen de vrouwen zich gehoord, niet meer eenzaam en krijgen zij meer zelfvertrouwen. Uiteindelijk durven zij dan weer actieve stappen in de samenleving te zetten.

Begeleiden van deze kwetsbare doelgroep werkt preventief. Het voorkomt uitval van overbelaste mantelzorgers in de toekomst. Het is belangrijk dat dit project steeds meer migrantenmantelzorgers bereikt. Wil jij ook hulp bieden aan geïsoleerde migranten mantelzorgers? Stem!

Mantelzorgers voelen zich minder eenzaam, omdat ze een maatje hebben die in dezelfde zorgsituatie zit en hen begrijpt.

AMWAHT heeft 1033 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor alle stemmen op dit project!