Het Bruisnest

Het Bruisnest helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer terug naar werk en laat ze weer meedoen in de samenleving.

Aantal stemmen810
Gouda
Yvonne
Visser
Mensen met een beperking
Kinderen/jongeren
Stichting Kwintes

Het Bruisnest in Gouda is van en voor mensen met een psychosociale kwetsbaarheid. Ervaringsdeskundigen helpen vrijwillig andere mensen vorm te geven aan hun toekomst. Er wordt niet gekeken naar diagnoses, maar naar sterke punten, talenten en mogelijkheden.

In de ontwikkelplaats kan iedereen groeien in zijn eigen tempo. De mensen worden uitgedaagd om hun ervaring, kennis en kracht te gebruiken. Er zijn trainingen en diverse werk gerelateerde initiatieven. Daardoor is er voor iedereen altijd wel iets wat ze leuk vinden. Als iemand er klaar voor is, stroomt hij door naar een leer-werkplek buiten Het Bruisnest.

Maar liefst honderd vrijwilligers zetten zich in. De een is coördinator, de ander ondersteunend coördinator en dan is er nog de gewone vrijwilliger. Door te werken in Het Bruisnest groeien ze door naar een plek in de maatschappij. Uiteindelijk is er maar één doel: de kwetsbare burger van de bank afkrijgen en laten meedoen in de samenleving.

Het is belangrijk dat iedereen, ook als je iets mankeert, meedoet in de samenleving.
Stichting Kwintes

Het Bruisnest heeft 810 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor het recordaantal stemmen!