Iconen voor de oudheid!

Iconen voor de oudheid! koppelt jongeren aan ouderen om samen op te trekken.

Aantal stemmen558
Zwolle
Tom
van Eijk
Ouderen
Kinderen/jongeren
Stichting Jow!

Jongeren tussen de 15 en 25 jaar en ouderen ondernemen dankzij Iconen voor de oudheid! samen betekenisvolle activiteiten. De duo’s zijn voor langere tijd aan elkaar gekoppeld. Daardoor leren ze elkaar goed kennen. Samen doen ze allerlei dingen, zoals tuinieren, sporten, samen winkelen en computeren. Het is maar net waar de oudere behoefte aan heeft.

Binnen het initiatief van Stichting Jow! staat de eigen app centraal. Het profiel van de jongere en de persoonlijke kennismaking zijn de ingrediënten voor een goede match met een van de ouderen. In de app is alles te zien: nieuwe verzoeken, afspraken en bezoekverslagen. Ook zit er een stukje gamification in waarmee jongeren letterlijk iconen voor de oudheid worden.

Het initiatief weet op een eigentijdse en succesvolle manier een jonge groep enthousiaste vrijwilligers te bereiken en te behouden. Inmiddels doen al 120 jongeren mee. Vaak horen ze van een vriend of vriendin hoe leuk het is om vrijwilligerswerk voor een oudere te doen.

Wij dromen ervan dat jongeren in heel Nederland ervoor kiezen om de app te downloaden zodat zij met ouderen activiteiten kunnen gaan ondernemen.
Stichting Jow!

Iconen voor de oudheid! heeft 558 stemmen gekregen

De stemtiendaagse is afgelopen. Bedankt voor het recordaantal stemmen!